Lajme

Vullnetaret: Pasion, Aksion, Impakt!

Poster_0.jpg

Vullnetaret: Pasion, Aksion, Impakt! Eshte projekti me I ri I organizates “Pertej Barrierave” ne bashkefinancim me Agjensine per Mbeshtetjen e Shoqerise Civile. Organizata “Pertej Barrierave” ka nje ekseperience te konsiderueshme ne punen me vullnetarizmin duke qene se ajo ka qene e para qe ka themeluar “Sherbimin Vullnetar Lokal” ne Shqiperi ne vitin 2011.

Vullnetarizmi eshte nje nga konceptet e njohura ne Europe dhe shume shtete kane praktikat dhe strukturat e tyre permanente te punes vullnetare. Ndersa ne kontekstin e situates aktuale ne Shqiperi vullnetarizmi eshte ende nje ndermarje shume e veshtire e plot sfida.

Koment mbi Politikat Mbrojtëse të Bankës Botërore me fous gjininë, orientimin seksual dhe identitetin gjinor

PINK

02 Mars 2015 – Drafti i Bankës Botërore, i propozuar së fundmi, mbi masat mbrojtëse mjedisore dhe sociale, i listojnë gratë, vajzat dhe grupet gjinore e seksuale si “grupe vulnerabël”. Duke bërë këtë BB nuk arrin të vlerësojë se si çdo grup është vulnerabël në mënyra unike për shkak të paragjykimeve shoqërore dhe barrierave ligjore.

BBA closes the first Europe for Citizens Project

The project « Active European Citizenship for Democracy and Participation: Connecting the EU and Western Balkans » was funded with the support of the European Union under the Programme "Europe for Citizens"

 

“Stepping Into ACTive CitizenSHIP”

20140424_123307.jpg

 

Organizata Përtej Barrierave sapo mbylli një nga trajnimet e saj të rradhës të financuar nga programi Youth in Action i Komisionit Evropian.  Projekti me titull “Stepping Into ACTive CitizenSHIP” u realizua ne Tiranë nga data 22 deri në datën 30 Prill, me pjesëmarrjen e të rinjvë nga oragnizata të shoqërisë civile nga Anglia, Italia, Rumania, Turqia, Serbia, Maqedonia, Kosova dhe Shqipëria.

25 Nentor si Diten Nderkombetare per eleminimin e dhunes kunder gruas.

Jeni te gjithe te ftuar ne aktivitetin e rradhes se organizates Pertej Barrierave!

Organizata e Kombeve te Bashkuara ka percaktuar daten 25 Dhjetor si Diten Nderkombetare per eleminimin e dhunes kunder gruas.

Per te sensibilizuar te rinjte e qytetit te Tiranes dhe vullnetaret lokal te organizates, diten e hene, ne oren 5.00pm. do te organizojme nje aktivitet me teme "Stop Dhunes kunder grave"

Vullnetare lokal dhe europian te organizates do te diskutojne me njeri tjetrin per ceshtje te dhunes kunder grave dhe do te shikojne se bashku nje film i cili fokusohet ne te drejtat e grave.

Youth Exchange in Mali Idos, Serbia: LoCoEco

Being Eco –Friendly in Mali Iđoš,Serbia   …One of the activities ,where volunteers of Beyond Barriers participated in July was the youth exchange which took place in Mali Iđoš. The youth exchange  LoCoEco  gathered  together young people from 6 countries around Europe including : Serbia, Bosnia and Herzegovina, Latvia, Spain, Poland and Albania.

Ejani te pastrojme Tiranen, diten e premte ne oren 9.00 tek Vizion+ ne Rr. Don Bosko

Te dashur vullnetare. Po ju bejme me dije listen e vendeve nga do te nisi aksioni vullnetar ne Tirane. Keto jane 15 pikat ku ju mund te paraqiteni per tu bere pjese e aksionit ne daten 22 Nentor 2013 ora 9.00. 
  
Ne keto pika ju do te merrni te gjithe informacionin e nevojshem ne lidhje me zonat qe do te pastrohen si dhe nje pale dorashka plus nje pako thes (nese nuk keni mundesi ti siguroni vete ato sic ju kemi kerkuar). 
Ne oret/ditet ne vijim do merrni dhe me shume detaje ne lidhje me aksionin.